santai bersama BEN ASHAARI ^^

Tuesday

Selamat kembali :)

2 01orang Pengomen Terhebat !!
  
subhanaAllah. Alhamdulillah. Allah hu Akhbar :) Alhamdulillah. dapat juga kembali ke alam fantasi ni. Welcome ikin. welcome makcik makcik. welcome abang abang. welcome kakak kakak. welcome adik adik. and welcome semua :)
Hai semua , hello. hmm ya Allah lama nya tak update blog ni.dah berkurun rasanya. maklumla. tuan empunya blog ni jarang ada kat rumah. and jarang boleh online. Sempena cuti raya ni, tuan empunya blog ni amik kesempatan la nak update blog :D Rindu korang la nak katakan. HAHA.
 
Mulakan dengan basmallah.Okay, now. lets start with this picture :)

haa. aku tahu semua orang dah tahu kan maksudnya. okay. jom kita cerita sikit. *actuallytakdaidea*. okay. we as human mestilah akan membesarkan.?hm.  cerita ni pasal hidup aku. Aku stay jauh dari family. so, aku tahu family aku aku mesti risau plus bimbang and plus macam macam lagi. especially my mom and my dad. okay. mom, dad. i went to that collage bcoz i wanna make you proud of me. nak buktikan yg aku bboleh buat macam kakak aku and abang aku. but, result aku pun macam hampeh sekarang. hmm.-.- harap sangat kat sana aku dapat berkat and restu dari kedua orang tua aku. so insyaallah boleh belajar dengan lebih tenang nanti, hem hem. kat sana au pun dapatkawan yang baik baik. and sangatlah berharap yg yang kawan kawan aku tu kawan yang berada di landasan yang betul. dan kenyataan dia? Alhamdulillah. i am a human now :) thanks kawan kawan. growing up is never easy without parents. yeah. lepas duduk jauh. baru aku sedar :)
 
i am a human :) Alhamdulillah.

.

okay. now lets start the story :) kawan kawan, jom kita bercerita pasal happiness. kegembiraan. kebahagiaan. haha. adoi. .macam jiwang la pula. adoi. haa! yang pasti ini pun berkaitan dengan diri sendiri juga :p Ya  Allah. banyak pula benda nak cerita. jap, nak start dengan yang mana eh? hmmm. okay, kat kelas dulu la. then pergi ke kawan kawan. and next to my big family :) araso? :D
Achernar-ians :) alot of story with them. suka. duka. sedih. gembira. kecewa. gaduh gaduh.  berbaik baik. and banyak lagi. setiap hari ada cerita. because we are super awesome :'D
 

 :'D di setiap gambar ada cerita. and we have a lot of picture. maafla hanya ni yang dapat dikesan, and thanks to 'alyaa sebab berjaya menyimpan kenangan buat kami semua. tanpa camera kenangan yg boleh ditatap tak akan takcipta kecuali yang boleh diingati je. haa. kami sangatla super duper awesome. bertambah pula dengan penghuni baru, Miso's yang bernama aziz dengan peninggalan dengan 5 jejaka awesome achernar , solihin, hadi, yusrun, syafik and almarhum Hafiz(Al-Fatihah).  dulu. kami pun awesome dgn kehadiran syafik yg selalu  memporak perandakan kelas. memang dia kepala gilagila. plus lagi dengan yang lain tu. hm. okay sekarang. kami dah cukup gembira dengan keadaan kelas kami. semoga jalinan persahabatan ini kekal selamanya, Amin :) 

Haa. itula cerita kami. setiap saat kat kelas mesti ada cerita. bertambah la cerita bila si meera gaduh dengan Azim. haha. sweet babe. diaorang memang. and diaorng pula akan menjadi tontonan ramai kami satu kelas. *tengokDrama*.kitaorng kena marah sama sama. disayangi pun bersama sama. haha. sweet kan. sebab tu la aku sayang kelas ni. kat kelas ni. we have, Mama Rini, Papa Hatta, Bonda Sala, Tcher Zihan, Abang Shidee, Cikgu Salleh, Ustaz Aziz, Umi Norah, and Cikgu Ai :) cikgu pun sporting plus best plus sempoi plus funny and bermacam macam lagi :)
OKAY NEXT IS FRIENDSHIP :'D










kawan. memang kawan nama nya. tapi tak semestinya ada ketika kita senang mugkin juga ketika susah. kan? haha. saje nak bercerita. okay. aku ada ramai kawan. *setakatnila* ada macam macam jenis, ragam, dengan kerenah pula yang bermacam macam. adoi. naik pening pula.hahaha. tapi okay la. setakat ni  semua okay. baik. and awesome. and aku ada juga sahabat. aku taknak sebut sape. tapi dia sentiasa diingati. aku tak tahu la dia tu tahu ke tak. yang pasti dia tu baik dengan aku.  and dua harilepas aku ada jumpa kawan sekolah lama. #mekye. pergi kenduri kahwin dia  kahwin kakak dia. pelik rasanya nak mulakan perbualan . haha. lama tak jumpa kan. and kawan aku dah pindah tu , semua nya dah lain. okay. mungkin dah jumpa kawan baru. or dah terikat dengan someone kot. mana la tahu kan. yang pasti semoga bergembira la. lagi lagi dibulan mulia ni. kan :') maafla kepada yg terasa. hanya nak kekal kan persahabatan yg terjalin. and harap kau    korang pun sedar yang kau dah lain. sekian


OKAY, NOW. MY FAMILY. MY BIG FAMILY
 
HAIIII. now cerita pasal family. i love them so much. i have my mom, my dad, my along, my angah, and both of my adik :) LOVE THEM. raya tahun ni sangat best. tak tahu kenapa semua orang jadibaik. jadi caring and bermacam macam lagi benda yang baik. especially my along. rindu aku  la tu. kan kan. and all my siblings. i know they love me :p *buewkk* haha. yalah la. sape suruh baik dengan aku kan. mungkin sebab lama tak jumpa kot. nak ubatkan ridu kan. hm. kan lepas ni dah tak balik sampai SPM. dah la juah. YaAllah. menyesal pula pergi. tapi semua tu pun mengajar aku jugak betapa penting nya mereka <3 yang pasti mereka the best, the awesome. the funny. and whatever the. the :p HAHA, raya tahun ni best. dengan abang aku yang asyik nak bergambar dengan aku la. adoi. layan je la kerenah dia. yang paling best baju sama dengan my angah. tahun ni the girls pakai jubah. including my mom. entah apa mimpi my mom agak nya. haha. anyway, we look good :) haha *pujidirisediri* but as long not bad lah. tapi tahun ni tak sempat nak buat kuih raya. itu yang sedikit sedih tu. haih. experiment biskut raya tahun ni tidak dapat dijalan kan atas sebab sebab yang tertentu. so. duit raya pun dapat banyak. Alhamdulillah la. tapi tak kesampaian nak raya dua hari je. sebab tahun ni sangat awesome,  menjadi jadi pula budak SPM tahun ni beraya. HAHA . demi fammily kan. tapi harap harap la kerja sekolah yg berbukit bukit tu dapat dihabis kan :) mom, dad , and all my siblings. I LOVE all of YOU guys :)