santai bersama BEN ASHAARI ^^

Thursday

Happy , tapi tak SERONOK :(

0 01orang Pengomen Terhebat !!
  




hye there! today aku memang gilaa nak update belog . kau ada? takde  haha . act , aku harini aku happy tapi tak SERONOK . :( apa punya tittle lah kan . pape pun , ini semua berkaitan dengan harini . pasal 'reunion' la wei . ex-3ik tahun lepas . aku ingat kawan kawan aku semua dapat join . tapi ? aku tak maksud kan 'semua' termasuk budak laki . no babe .  

Aku happy sebab bestie bestie aku ada . ifwat, fathia, epa . dia orang still macam dulu. melly pun ada . kepala memang gila gila . kecoh satu tempat tu. haha .  kita orang memang tak kisah pasal orang kat sekeliling . even dia orang pandang pelik pun . kita orang still cool :D . 
 
Jumpa dia orang ,memang aku bercerita habis lah . macam macam yang keluar . pasal belajar pun . act , ni semua sebab aku rindu dia orang semua :(. aku memang rindu dia orang gila gilaa .  aku rindu nak belajar sama sama. jalan sama sama . makan sama sama . borak sama sama . memang nih dugaan untuk aku kan? bestie aku sorang nih suruh aku balik kat sekolah lama balik.  hey babe , kau rindu aku sangat sangat eh? haha. 

Lepas tu, aku and bestie bestie aku neh pergi jalan jalan . dekat dekat sini je kot . tak dapat pergi kb . mak tak kasi :( kat sini memang dah bosan . bestie aku teman aku pergi SMO . haha . sweet tau bestie bestie . teman aku 'shopping' kat kedai buku . hewhew .


yang tak seronok pulak sebab bestie paling rapat aku :( ;'( . dia tak ada . tak dapat pergi . seriously kawan , aku rindu kau. ingat dapat jumpa kau . tak kan nak tunggu raya kot ? :( .  kau kenapa tak keluar? kalau aku dah ada lesen motor , dah lama aku ambik kau . ikat kau diam diam kat rumah aku . banyak gilaa story yang aku nak sharing dengan kau . ada yang seronak , and ada jugak yang tak :) kau mesti teruja nak dengar kan ? haha . then , pasal kau kawan? aku nak dengar cerita kau sekarang . nak tengok kau jugak. haha









oklah . tangan dah penat . needs to rehat . hehe .

Tuesday

KAU , bestie aku forever :)

0 01orang Pengomen Terhebat !!
 
 



 
update lagi. update lagi . haha. aku memang dah gila. seriously, aku rindu nak berblogging . aku rindu nak sharing story morry aku :( . tapi ada tak orang nak dengar? Oh gosh, lagilah aku rindu sama bestie aku. where are you bestie? yes aku perlukan kau selalu. kau je paham jiwa aku . banyak benda aku nak cerita kat kau . so , please la jadi pendengar yang setia untuk aku walaupun aku tak ada kat sebelah kau lagi. 

Hey babe! kau okay dengan kau punya couple kan? Lama nya aku tak dengar cerita korang :( tapi kalau dia buat pape kat kau bagitahu aku eh , nanti aku pegy terajang dia :D even dia sakitkan hati kau pun .

eh kawan, nanti kau pergi tau reunion on thursday ni . kalau kau takde , sumpah aku akan sedih gila. pergi eh . Lama doh aku tak tengok kau. kau makin kurus ke gemuk eh? haha . tapi , aku rasa kau makin comel kot :). wey, aku rindu smk kamil. aku rasa macam nak balik lah. kat sana tak ada sape sape pun bagi aku . huh, melly? dia pun macam 'kawan baru' yang aku kenal kat sana . dia dengan dunia dia, aku dengan dunia aku .

Act, aku rindu 'friendship' kita . kau tak rindu aku? ooh :( . nanti kalau aku free + ada creadit lebih lebih nanti aku akan selalu on call dengan kau tau . kau jangan tak angkat pulak tau .

Eh , kau boleh tak cakap kat aku "jangan berharap sangat lah" kat aku? aku nak sangat dengar tu dari mulut kau. nanti khamis ni kau bagitahu aku eh? please kawan? aku nak belajar dengan tenang. aku taknak ingat dia . act, bukan iwan .iwan dengan dunia dia sekarang ni :( . balik pada cerita tadi, kalau kat sekolah, hari hari aku pasti jumpa dia . arrggh, yes dia pun baek . majority budak sekolah tahu pasal aku dengan dia. padahal aku kawan je kot? apa masalah nya kan? ooh lupa, dia budak hot kat sana. patotla kann.tapi aku taknak tumpang pun nama hot dia tuh.  haha

then , time belajar . dulu kat sekolah , kau lah peneman setia aku. selalu ada di sebelah aku kan ? even belajar or tak belajar . kau selalu jugak jadi 'teacher' BI untuk aku. kat sekolah baru tu sape wei? aku harapkan budak dorm aku je . dulu kta selalu belajar sama sama kan. Rindu kau doh :'( . rindu gilaa . ssumpah doh aku tak tipu .nak je aku balik sana balik . adakalanya aku rindu jugak  dengan budak budak yang selalu usik aku. epslly, budak ex-3ik . n bukan mangkuk ayun tuh.

entah budak budak nih ingat aku ke tak . tapi aku memang rindu kawan kawan aku. bestie, kau ada ubat tak? help me wei. kat sekolah baru , aku ada ramai gak kawan . tapi dia orang semua tak sama macam kawan kawan aku dulu. seriously  tak sama dan tak akan sama :( 

lagi lagi lah budak ex-3ik, aku rindu korang gila gila nak mati doh . kadang kadang aku terfikir , kenapa masa tak boleh diputar balik? semua ini menyeksa aku tau . nak je aku stop kan masa time dulu dulu . tapi , semua orang tahu apa yang diatur oleh-Nya , semua nya baek belaka kan. 
 
eh, kau ingat tak lagi kenangan pahit and manis kita kita? and the gang of sotong kurita :( yes , tu lagi la buat aku miss gilaa kat korang . dulu kita agak gila gila kan . tapi sekarang aku dah tak boleh macam tu sebab kawan aku taksama macam bestie bestie aku . tapi kat sana aku ada sorang kawan yang sudi dengar story morry aku. tapi dia stil lagi tak sama macam kawan kawan aku dulu :( bagi aku , dia tempat bercerita okay lah, tapi untuk benda lain? memang tak boleh.

aku nak kawan kawan <bestie> aku dulu:(




Every person has a trusted person for keep all your secrets or for hang out together because you both have a same hobby. Am i right ?.Best friend are two words that are combined into one phrase. Best friend is a person who you are trust. That is a common statement but of course every person has a different point of view.






new school, NEW life ? :(

0 01orang Pengomen Terhebat !!
 
 
 
Hye there .  Happy dapat update belog :D , hahahah . readers,  hari ni aku nak ber'story about 'mynewschool' :(Yes , school ni memang  baguss and  memang jaoh dari rumah:( , 3orang dri budak sekolah yang sama dengan aku yang dapat pergi sana. tapi salahsorang bestie aku takdapat pergi . maybe dia ada masalah sikit ;'( 
 

Act, yang dapat pergi sana dengan aku tu pun kawan aku, budak satu kelas dengan aku tahun lepas . aku dengan dia tak baek sangat , tapi okayy la kan . Lepas aku dapat tahu yang aku boleh pergi sekolah baru dengan dia , aku ada cakap yang kita akan mulakan hidup baru disana . aku kau , and kau aku, istilah tersirat , masalah kau masalah aku jugak .
 
 Then , sampai je kat sana aku memang rapat gila dengan kau .  Tapi lepas tu apa jadi kawan? Kau asyik melarikan diri dari aku je? Apa masalah kau? Tapi bila aku tanya kau cakap takde pape, takde pape . Tapi belakang aku , aku dengar macam macam doh kawan :( . Kau cakap aku dah berubah? Apa yang aku berubah? Tolong la bagitahu apa yang aku berubah? Please la jangan seksa aku :'( 
 
 
 
Kau tahu kan aku taknak semua ni terjadi? Tapi kenapa kau tak faham aku? Tapi aku still lagi boleh kawal perasaan aku kat sana . Ada ramai kawan yang support aku dari belakang. Tapi sebab aku ada kawan baru , kau cakap aku lupakan kau ? Oh god , dia orang lain , kau lain . Aku dah anggap kau bestie aku . Tapi kat belakang aku dengar kau bagitau orang lain "sekolah dulu aku tak rapat pun dengan ekin" . wei, kau tahu tak apa perasaan aku time tu?

Wey, kawan kawan yang laen ramai yang tanya aku kenapa kau macam lain . Kita dah tak macam dulu , time mula mula masuk kita asyik berkepit je memanjang.  Aku cakap aku tak tahu kenapa. So , aku suruh dia orong tanya kau sendiri, tapi kau cakap kau okay je dengan aku:( kawan, aku rindu kau yang dulu. Aku ada banyak benda nak cerita dengan kau . Banyak benda yang aku nak kongsi dengan kau . Tapi sekarang apa dah jadi?
 
Kalau kau rasa aku abaikan kau, kau salah kawan .Aku tetap aku yang dulu. Keadaan tidak pernah buat  aku  berubah . kat tempat baru , aku just nak sesuaikan diri . Tapi kau dah fikir lain . Apa ni? Please la be matured . Kita ke sana pun nak kejar cita cita . Kita kan dah janji nak belajar untuk menjadikan impian kita jadi kenyataan ? Mana kata kata kau yang dulu? 
yes,Aku rindu kau yang dulu kawan:(
 

 
Seriously doh , aku penatt dengan semua ni . Tolonglah jadi  'kau yang dulu' . Kau je kawan aku dari negeri yang sama. So, please lah kawan . Aku nak sangat kita jadi bestie forever . aku harap naik cuti sem ni kau dah berubah . Aku harap sangat kawan .



*aku nak sangat kita jadi macam ni 

Pape pun yang terjadi , walaupun kat tempat baru , aku adalah aku yang dulu .Takde istilah "aku lupa kawan" .New life aku hanya untuk mengejar cita cita . Take a notes please dear friends :) Thanks for being myfriends .