santai bersama BEN ASHAARI ^^

Saturday

Story mory about myLife :')

 


Assalamualaikum, and hai semua blogger blogger yg cun melecun and handsome handsome belaka :) wahh. Lama nya tak bukak blog nih. Rindu tahap gaban dah ni. Lagipun, dah berhabuk dah.  Haih. Okay, lepas ni kerja aku nak update blog je tiap tiap hari. HAHAHA. Boleh eh macam tu O.o ? kisah apa kan. Dah takde kerja lain nak buat. Boring hidup sekarang T.T
 
Okay, merepek dah sudah. Now, nak buat apa eh? à owh. Apa lagi, jom story mory nak? Hmm. Banyak cerita nak share nih. Sejak dua tahun kat maktab banyak benda yg berlaku. Haih, naik pening pun ada -.- macam macam dah jadi and macam macam jugak aku dah lalui :) semuanya aku jadikan pengalaman. Harap lepas ni benda sama yg aku dah alami tak berlaku lagi. Insyaallah :D 








Hai kawan kawan :) comel kan gambar ni?  But, Gambar ni banyak maksudnya bagi aku. It was like me. totally like me when im alone. Lonely. No family. No friend. No roommate. :’) HAHA *bajet speaking pulak kan. Hihihi.* lets start the story :)

Jom cerita apa yg aku buat masa aku takkda kawan. Haha. Mesti oarng yang kenal aku pelik kan.sebab  Aku ni happy go lucky budaknya. Then, bila masanya aku takda kawan kan? Huussshhh. Salah tu,  act aku ni memang budak gila gila pun. Bising sana sini. But then, aku tahu aku pun mcm annoying. Ini la first impression orang kat aku. Sebab? Sebab diaorang tak kenal aku lagi. Sebelum ni, aku pernah temu bual kawan aku. *macam skema pulak* hmm. Yelah. Tahu tak apa dia  cakap? Dia kata aku ni bising. Annoying pun ada. Then dia pun menyirap dengan aku. :/ tapi tahu tak apa yang jadi? Dia tu one of my bestfriend there<now and forever> J dulu benci. Tapi sekarang aku tahu dia dah sayang aku. HAHAHA. Kata bestfriend kan  ;) . btw, thanks kawan :)
But what happen now? 

è Ouhhhh. Okay. Jom cerita. Dulu aku ada 4bestie. Itu bestie yang aku BARU kenal kat sana lah. Then sorang demi sorang dah macam berubah. I don’t know why :’) . Mungkin sebab perubahan usia kot. Diaorang semua dah tua tua. Aku je muda. Haha *sumpahperasan*

Okay. Yang sorang ni berubah since dia dah kenal orang lain. I mean. Dulu pun aku just kawanbaik je. But sekarang dah tak macam dulu. Ouh. Aku tak kisah pun semua tu. Tapi yang pasti ramai yang perasan dengan perubahan dia tu. And dia pun bukan rapat dengan aku je. Dia rapat dengan semua orang. But then, dia dah jadi berubah. Mungkin dia nak belajar kot. Tak suka dah lepak lepak. Mungkin lah. Aku pun bukannya kenal dia sangat. Tapi kan , yang paling aku menyirap masa kelas akaun haritu. Aku tahu la dia pandai. Tapi aku pun nak guna benda yang sama. Tak boleh cakap elok elok ke? Aku nangis tau tak? Disebabkan kau la bongok. Ishh. Aku bukannya cembeng tapi terasa. Lepas tu sumpah aku takcakap dengan kau. HAHA. Tapi perasan pulak kau kan? Kau pikir kau sorang je boleh berubah apa? Aku pun boleh laa. Then kau mintak maaf banyak kali. Hahaha. Kelakar pun ada. Sampai la masa mintak maaf dengan kelas. Kau ungkit benda sama. Then mintak maaf lagi :')

Yang sorang ni pulak, macam pilih kasih pun ada. Memang dia budak study pun lately ni. Tapi makin lama makin sombong pun ada. Dia ni open. Ramai yang boleh rapat dengan dia. Aku? daripada form4 pun dah rapat. Tapi sejak awal tahun ni, dia dah macam lain. Tapi sedih gak la. Dia tak wish BirthDay aku. Tapi aku tak kisah mana pun. Benda kecik je kan. But, yang lagi sedih nya, bila birthday  budak homeroom aku yang lagi sorang nih, dia kecoh. And he’s boy. My classmate jugak. :’) siapa tak sedih kan? Dulu and sekarang cakap aku kawan baik dia. Tapi bila birthday budak tu sumpah kecoh nak mati. Suruh nyanyi laa bagai. And yang paling terasa when our ustaz, Zahir bacakan dia Doa :’) then aku buat tak tahu je lah. It’s over friend. Tak suruh kau ingat pun. Aku tahu. Semua busy kan? Okay, always set our mind on positive thinking :)

Haha. Yang ni yang ketiga. Sejak akhir akhir ni dia berubah :’) mungkin betul kata ex dia. Tapi yang pasti aku masih ingat lagi kata kata kau. When i ask u, u answer. 3 ayat. Not 3 kata kata. But then? Sekarang dah lain. Bila lepas SPM aku baru tahu. Kau dah jumpa orang lain yg sesuai gantikan tempat gf kau. Okay. Aku tak kisah pun semua tu. Aku tahu kau baik. Aku taknak rapat dengan kau lagi pun sebab takut sejarah berulang lagi :’)tapi syukurlah, aku tahu awal. Ye korang memang sesuai pun. Tak tipu. So go on lah J tapi banyak moments yang aku takboleh lupa. Dan aku nak sangat lupakan. Lagu sahabat pun not in my mind anymore. :') Thanks for the birthday wishes. :’) ouh,  Barang kau pun banyak dengan aku. Taktahu mana nak letak supaya aku tak Nampak lagi. And, untuk kau, simpan barney aku elok elok. Kalau dah taknak jangan buang. Just return it back to me :’) okay kawan?

Yang sorang ni pulak. Okay je. Dari dulu sampai sekarang. Sama je perangai. Haha. Apa apa pun nice to meet you kawan :D



Thats all for now. Aku harap korang perasan semua benda ni. Banyak benda nak cerita. Tapi takmampu nak type semuanya. Korang semua baik dengan aku. Itupun dah cukup buat aku. Aku pun memang taknak ingat kenangan kat maktab. Bagus kan aku? :’) sebab aku tahu  Aku pun bukannya baik. Mungkin aku pun dah berubah? Siapa tahu kan? Aku bukannya boleh nilai semua ni sendiri. But, for all my friends. Dulu aku selalu cerita kat korang kan? Even benda kecik kan? Sekarang ni aku dah rasa awkward sangat nak bercerita dengan korang. And lepas ni, mungkin kawan aku yang keempat tu je boleh dengar celoteh aku yang merepek repek ni :) thanks kawan.

2 01orang Pengomen Terhebat !!:

  1. Dlm bnyak2 kwn kita.mesti ada satu yg black sheep.dan skligus kita kn rasa sunyi dan trpnggir wlupun kita hepi go lucky.luar lain dlm lain kan..yg penting kita masih da sorang kawan yg btul2 kawan kita

    ReplyDelete