santai bersama BEN ASHAARI ^^

Friday

Sahabat, moga kita berjumpa lagi . Tak di dunia, insyaallah fi jannah :)

 
 






Assalamualaikum. Hai semua :) now, story baru lagiiii :D takda sedih sedih dah. *Harapla* harini nak cerita pasal my roommates. Nak describe satu satu ? alahai. Panjanglah nanti. Meh aku pendekkan je eh :)   yelah. Bilik aku ada 5orang. Banyak tu. Ni kan bukannya pertandingan nak buat essay panjang panjang pun. Kan kan? Lets make it short and simple je. Okay friends? :)


Firstly, about girl yang selalu bertahan dengan sikap aku yang selalu kecoh ni. And she’s Amira Shahirah Bt Kasah. A.k.a Misha. (Opss) >.< Selalu faham perasaan aku. Tempat aku bercerita. And yang paling penting, budak yang selalu delivery dengan aku :’) ya Allah. Sumpah rindu kau. Minah ni garang. Selalu prank aku. Buat buat marah la. Then berpakat dengan yang lain. Sumpah kejam :/ but, yang paling penting  dia lagi rapat dengan budak kelas dia, and dia pun ada kawan yang sama  dengan aku (GN). Aku harap kau ingat lagi moments tuh :) kawan, kau banyak buat benda yang terharu. And apart of that is a meal for my becoming BirthDay. Kau dengan nani bagi aku :) thanks a lot kawan. Dulu, aku still ingat when kau pesan kalau ada org nak pinjam barang aku atas kau la nak bagi. “Barang aku barang kau, barang kau barang aku” :D  opss,  Kita pun selalu main netball sama sama. And tahniah. Kau dapat shoot haritu. GS la katakan. Dahla kecik. Comel je main position GS. HAHAHA.Lagi? selalu makan sama sama.* Eh. Copp jap, Ya Allah tiba tiba lagu sedih pulak nih. Adoi. Tukar please? :(  * okay, sambung.  Misha, kau selalu dengar lagu aku kan? Sahabat, and for sure adaMu. And kau suka sangat kan? Dengar lagu tu. Aku terus ingat kau tau.  And yang pasti kau teacher BI aku. Ajar aku buat essay. Dahla selalu bagi tiru novel kalau aku tak sempat nak buat. Thanks Misha. :) eh, ingat tak  masa turun lambat surau tu? Selalu jemaah kat bilik (bak kata orang tu la. HIHIHI)  next, lepak. Jogging sama sama. Then, belajar kat kelas aku. :) ouh! Pasal MJ12 tu. Makan maggi samasama. And dengar that radio samasama for the last time kita kat JB :’) sumpah sekarang aku dah rindu korang. 


Second, the girl that sangat garang. And selalu tegangkan katil :p siapa eh? Jeng jeng jeng Farah Hanani. A.k.a nani (nanio) :) budak nya  je. And selalu kena panggil cikgu kecik. One of budak pandai kat JB jugak. Same goes to yang lain lah. Jom describe pasal budak ni. Eh. Kau ingat tak moment pasal kita semua tidur petang tuh? Then terlajak. Sampaila solat Asar pun lambat :/ bangun bangun je aku mamai. Sebab? Lama sangat tidur. And aku takboleh tidur petang. Nanti gila jadinya.  And aku tahu mesti kau menyirap kan dengan aku. Dahla mamai. Banyak Tanya pula. Sory nani :) eh. Ingat tak bigbox dinner. Dengan pemandangan malam tu yang macam best je kan. Haha. Then pindah tempat. Sebab? Cikgu Tian and the geng round. HAHA. okay, next pasal dekat DS. Sorry terpukul kuat. Semuanya sebab tak ambil sudu. But, yang paling best time layan korea dengan kau la. Tapi lastly aku yang tertidur kat katil kau. HAHAHA. Sengal je kn? Oh. Untuk kau, bila aku dengar lagu Aizat je aku ingat kau :’) sweet kan aku?tula. sape suruh suka lagu tu. Nasib baik la phone aku ni takda lagu tentang bulan. :p btw, Nani, mafia aku jangan lupa tau :) hihi. And, aku akan ingat kau kalau aku nak main netball. Bajet je nk turun sama. But taknak join. Haih -.- sorry la aku selalu bahan kau budak under fifteen. Kecik sangat.harap kau tak terasa la. Eh, ingat tak masa last kita delivery haritu? Dengan misha sekali. Sumpah macam orang buat salah je. And aku rasa aku yang paling gabra. Semua nya sebab delivery punya pasal. Jalan senyap senyap takut terserempak denngan cikgu. Then? Takut pak guard ikut dari belakang :’) yang pasti. Aku tahu. Kau macam banyak je tak puas hati dengan aku. Asal eh? Adoi. Sorry taksempat jumpa kau hari last. :( Aku cari kau. Tapi takjumpa. And sekarang aku dah rindu kau budak kecik :’D


Adik homeroom :’) ex-clssmate. My roommate :) Sarah Izzati. A.k.a sarah.  our abang handsome. And, Naruto’s :) Kawan satu  team netball lagi. Kan kan?last year tak kenal sangat. But, since satu room, baru kenal sangat and makin rapat. Kau selalu terasa dengan aku eh? Sorry:’( i didn’t mean to hurt you. Sangat tersentuh when u text me “sorry kacau kau td . takde niat pun . tp ingat kalau buat bnda baik org ckp ‘ action speak louder than words’ tp penah dgr tak ’kata2lg sakit dr prbuatn’? itu yg aku rase skrg . sorry” :/ sorry sarah. Aku tahu aku takpandai bergurau. Sebabb. Nanti aku akan buat orang tu terasa. Aku jenis orang yg gila gila. Then. Benda mcm tu aku tak akan perasan. Teruk kan aku? :( btw, aku banyak belajar dari kau. And kau pun pernah ajar aku addmath  :) thanks tau. The moments that aku pernah tumpah kan kuah mee kat baju kau. Haha. Sumpah tak perasan. Nasib baik kau in good mood time tu. Kalau tak nayaaa aku. Then, Birthday prank :’) kau bajet je nak marah aku. But? Pergi bukak lagu doreamon la bagai. Sumpah lawak. Yes. Lepas ni aku tak akan jumpa dah org macam kau. L Suka buat hidup orang ceria. And rapat dengan semua orang :) and kata mummy, kau pun unique. So lepas ni memang aku tak kan lupakan kau kot. Dahla anak kesayangan mama Gee. Jelly babe. Dah la suka cerita pasal potassium. Eh. Pikir aku jealous k? Jangan harap la T.T ouh, lagi? Kau selalu share cerita. Kalau kau takpuas hati la. And selalu luahkan perasaan pasal budak tu. Kan? Btw, thanks angkatkan buku aku. Taksempat haritu. Thanks tau sarah. Hmm. Lepas ni takjumpa kau dah kan. Tak tau la bila. And im just missing u friend :’)

Next, budak hot. Budak debat. Noble-ian. Power Rangers Sekolah (PRS). Lydia Zafirah  a.k.a baby lily :) haha. Budak kelas F. tahun lepas aku  takut nak tegur dia.  Tapi tahun ni, sejak satu room baru tahu perangai dia. Boleh tahan la gila gila dia. But, lately ni asal kau suka tidur bilik lain hah? terasa dengan kitaorng pasal that day yg kita punya bilik punya turn buang sampah tu eh? Sorry. Bukan nk berkasar. Just nak suruh kau join sama. Tak adil la kalau org lain je yg buat kan? Semua bertanggungjawab.  Kitaorg dah cari kau. Tapi takjumpa. Thats why kitaorg text kau. Mungkin kasar sikit la.sorry tau.hmm. tahu tak asal kitaorg bagi kau nama baby lily? Sebab kau Nampak je kasar but, manja. Yes. Kitaorg perasan tu. Lydia, ingat tak masa bukak puasa dekat luar dengan homeroom tu? Aku pening then turun van je aku terjatuh. >< bapak malu gila. Nasib baik kamil tak Nampak aku rasa.HAHA. but time tu aku terharu bila kau backup aku dari alip(president homeroom). Kau heroin aku time tuh :’) the moment when tidur kat katil kau lah. Ingat tak? And masa dinner batch. Kau pakai kan  aku shawl kau. Sampaila org kata aku comel. *perasanjap* HAHA. Semua ni sebab kau. Thanks kawan. Oh. Time homeroom meeting. Kita selalu plan datang lambat. And adakala taknak join meeting tu. Sebab? Kita and wan je kelas lain. And budak kelas Denab tu sorang.  Yang lain semua  satu kelas. Semua dah kenal and dah rapat each other. Sebab tu jugak la selalu kena aim dengan madam Gee. Heeee. Weh, thanks sebab pinjamkan kau punya lappy. Ini semua korea punya pasal lah. Thanks jugak sebab pernah ajar aku BI :) and for the kata kata semangat masa malam mintak maaf tu. Kau cabar aku suruh score BI. Kau kata aku boleh. And for your information, sampai tempat kau la baru air mata aku jatuh. Sebelum tu aku okay lagi. :’) thanks sebab bagi aku semangat. Rindu nk dengar kata kata semangat dari kau, my power ranger :)

Last, budak ni aku tak ngam sangat. Not not much cerita dengan dia. she’s pikah. Nur Syafiqah.  Kembar shaka. Tak tahu kenapa. :/ dulu, selalu jugak kenakan. Just for gurauan. *YaAllah, kejam nya aku*:’(  sorry pikah. Yang asti. Kau baik. Mungkin sebab kau tak gila gila. Sebab tu aku tak ngam sangat dengan kau. And thanks for the headphone, beats :D and earphone yang kau selalu pinjamkan kat aku. :) sorry pasal semua benda. And aku pun rindu kau jugak, budak bilik :’)





Haaa. Itulah cerita aku dengan bilik. Banyak sangat kenangan. Setiap benda yg berlaku mesti ada cerita :’) sumpah aku rindu korang. Roommates tahun ni best. Understanding. Good listener. Caring. Loving. Banyak benda yang aku nak describe kan pasal korang. Tapi penat dah nak type semua  ;D hehe. But then, all the moments aku tak boleh nak lupa. Dengan ragam korang yang bermacam macam. Haih. Aku mintak maaf kalau pernah buat korang terasa. mungkin jugak pernah terpukul. Atau  tersepak k? ;’) sorry  tau. Thanks sebab banyak mengajar aku erti kehidupan. Aku baru setahun lebih duduk hostel. Sebelum nih langsung tak pernah. Takpernah rasa kena buli. Tapi dengan korang  , mungkin pernah?siapa tahu kan? HAHA. Takda la. Main main je. Korang semua baik :) Last words, aku sayang korang. Jangan lupa aku tau :’) “ SEMOGA UKHUWAH YANG DIBINA KEKAL KE AKHIRNYA”

0 01orang Pengomen Terhebat !!:

Post a Comment